Goda bullar med fantastisk doft av kardemumma! Dessa bakar jag till mina barnbarn och de älskar dem!
Ingredienser
25 g jäst
25 g smör
2 dl mjölk
1 msk kardemumma
1 msk Risenta rårörsocker
2 dl Risenta majsmjöl
3 dl vetemjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm vätskan till 37 grader. Blanda i kardemumman. Häll det ljumma degspadet över jästen och rör tills det löser sig.
Tillsätt mjölet och blanda tills degen släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Dela degen i 4 lika stora delar. Rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.
Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter.
Låt svalna under bakduk.