Majsbullar med kardemumma

Goda bullar med fantastisk doft av kardemumma! Dessa bakar jag till mina barnbarn och de älskar dem!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk Risenta rårörsocker
  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm vätskan till 37 grader. Blanda i kardemumman. Häll det ljumma degspadet över jästen och rör tills det löser sig.
    3. Tillsätt mjölet och blanda tills degen släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
    4. Dela degen i 4 lika stora delar. Rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.
    5. Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben