Majskyckling med örter och saffransgnocchi

Serverar: 4 portioner

Jättegod majskyckling med färska örter som serveras med saffransgnocchi. Går även bra att använda vanlig kyckling, fryst eller färsk.

Ingredienser

  • 400 g majskycklingbröst, benfria, med skinnet kvar
  • ½ dl färsk timjan
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • ½ citron, skal och pressad saft
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk smör
  • Saffransgnocchi
  • 100 g savojkål eller grönkål
  • 400 g gnocchi
  • 1 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 0,25 g saffran
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 1 dl tomater, marinerade, strimlade, soltorkade
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingbrösten i en påse tillsammans med grovhackad timjan, rosmarin, citronskal och citronsaft, peppar och olivolja. Sätt ugnen på 125°.
    2. Saffransgnocchi: Skär bort rotstocken från savojkålen. Skär den i korta strimlor. Förväll den i kokande lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och skölj i kallt vatten.
    3. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten. Salta kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör. Ta upp kycklingfiléerna ur kryddpåsen. Stek med skinnsidan ner ca 4 min. Vänd och stek andra sidan 4 min. Efterstek kycklingfiléerna i ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 15 min.
    4. Finhacka schalottenlökarna och fräs den genomskinlig i smör. Strö över saffran, häll på vin, vatten och kycklingfond. Sjud ca 5 min. Lägg tomater, kål och gnocchi i saffransbuljongen. Blanda och servera direkt med kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben