Majssallad

Koriander, vitlök och chili sätter smak på den här sötstarka salladen som passar på ett buffébord.

Ingredienser

  • 4 färska majskolvar eller 600 g majskorn från burk
  • 4-5 salladslökar
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 100 g färsk bladspenat
  • 1 kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Räcker till 10 personer på buffé
    2. Dra bort blasten från den färska majsen. Ställ majsen på högkant och skär av majskornen. Låt majs från burk rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
    3. Fräs majs, lök, chili och vitlök i olja i en kastrull ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt socker, citronsaft och salt och fräs ytterligare ca 5 minuter. Låt kallna.
    4. Ansa och finhacka spenaten. Grovhacka koriandern. Rör ner spenat och koriander i salladen precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben