Vitkål, morot och majssallad

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Egenpåhittad sallad jag gjorde till en korv och bacongryta för ett tag sedan.

Ingredienser

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 3 morötter
  • 1 liten burk majs
  • 1-1½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Häll av vätskan från majsen och häll dem sedan i en skål.
    2. Strimla vitkålen och häll över majsen. Tillsätt hälften av saltet och knåda-blanda med händerna tills vitkålen mjuknat lite.
    3. Skiva morötterna tunt och tillsätt i skålen, tillsätt resten av saltet och knåda-blanda lite till. Tillsätt sedan majsen.
    4. TIPS! Tycker man att morötterna och vitkålen tagit smak utav saltet kan man skölja det lite snabbt i svalt vatten innan man tillsätter majsen.
    5. Servera direkt.
    6. Tips: Även gott att ha till fisk och då ha i lite limeskal och saft från en lime.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben