Potatis- och rostad majssallad i laxbaguette

Serverar: 2 portioner

Majs som rostas får en mer mogen sötma än vanlig majs. Det passar perfekt ihop med potatis i en sallad.

Ingredienser

  • 1 majskolv okokt färsk eller fryst
  • 0,5 rödlök
  • 4 st färskpotatiar kokta, medelstora
  • 1 dl sojabönor eller kokta bondbönor
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 100 g rökt lax
  • 1 baguette
  • Instruktioner

    1. Potatissallad: Skala och koka majskolven i 15 minuter om den är färsk. Använder du fryst så tina den bara.
    2. Grilla kolven med ugnens grillelement eller i en het grillpanna. Vänd på den tills den är gyllene runt om. Det tar cirka 5 minuter. Låt kolven svalna och skär loss majskornen med en vass kniv.
    3. Finhacka rödlök, skär potatisen i bitar och blanda med majs, sojabönor och crème fraiche.
    4. Skär baguetten i två bitar. Snitta dem och fördela lax jämnt i baguetterna. Lägg i potatissalladen kort innan smörgåsarna ska ätas, annars blir brödet svampigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben