Majssallad med ostdressing

Serverar: 4 portioner

En sallad som gör sig utmärkt för en picknick eller buffé. Blanda salladen med dressingen eller servera den vid sidan om.

Ingredienser

  • 1 burk konserverad majs
  • 1 knippa rädisor
  • 1 stor morot
  • 4 vårlökar eller 1 purjolök
  • 1 litet huvud isbergssallad
  • 50 g gorgonzola
  • 2 dl kall grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Låt majsen rinna av och lägg den i en skål. Skölj och ansa rädisorna och skär dem i skivor eller klyftor. Blanda ner dem tillsammans med majsen.
    2. Skölj, ansa och skala moroten. Skär den sedan i små tärningar.
    3. Skölj och ansa vårlöken eller purjolöken. Skiva den gröna delen och hacka den vita. Lägg ½ dl av den gröna, skivade delen åt sidan. Blanda ner morot och lök med majs och rädisor.
    4. Skölj salladen och skär den i munsstora bitar. Smula gorgonzolan och kör den i mixer tillsammans med grönsaksbuljongen till en len kräm. Smaka av med salt och peppar.
    5. Blanda sallad och dressing med grönsakerna. Strö över purjo- eller vårlök och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben