Majssoppa med korv

Serverar: 4 portioner

Gött!

Ingredienser

  • 1,5 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd spansk peppar, mild
  • 1 st morot, stor (ca 150 g)
  • 2 dl mjölk
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 st korvar, t ex chorizo
  • 2 burkar majs, (à 340 g)
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i små bitar. Dela, kärna ur och hacka pepparn.
    2. 2. Fräs löken, moroten och pepparn i oljan, i en gryta 3-5 min utan att det tar färg.
    3. 3. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt majsen med spad och koka under lock ca 10 min. Häll soppan i en mixer och kör till en slät massa. Häll tillbaka soppan i grytan och späd med mjölken och vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.
    4. 4. Skiva korven i slantar och fräs dem i en torr stekpanna 1-2 min. Servera soppan med korvslantarna. Garnera med kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben