En fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig fudge. En riktigt favorit och den är glutenfri!
Kakan håller ca 1 vecka i kylen.
Ingredienser
300 g smör
4 dl socker
3 ägg
3 dl rismjöl
1½ dl kakao
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Fudge
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och blanda till en slät smet. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
- Fudge:
Hacka chokladen. Lägg den i en kastrull och tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp och låt smeten koka tills den tjocknat, 20-30 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda ner smöret i bitar. Rör tills allt blandats.
- Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor och förvara i kylskåp.
Liknande recept
Kommentarer (0)