Makalös fudgekaka

Serverar: 35 portioner

En fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig fudge. En riktigt favorit och den är glutenfri! Kakan håller ca 1 vecka i kylen.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 4 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl rismjöl
  • 1½ dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • Fudge
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och blanda till en slät smet. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
    3. Fudge: Hacka chokladen. Lägg den i en kastrull och tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp och låt smeten koka tills den tjocknat, 20-30 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda ner smöret i bitar. Rör tills allt blandats.
    4. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor och förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben