Makaroner med lax och ärter

Serverar: 4 portioner

Krämigt, gott och lättlagat! Om man vill kan man med fördel smälta ner lite lagrad ost i såsen.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 150 g varmrökt lax
  • 4 msk olivolja
  • 2½ dl vispgrädde
  • 200 g gröna ärter, frysta
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g makaroner eller annan kort pasta
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och tärna laxen. Hetta upp oljan i en panna och bryn löken tills den är genomskinlig. Häll över grädde och koka ihop. Tillsätt lax och äter och rör om. När ärterna tinar, salta och peppra.
    2. Koka pastan tills den har lite tuggmotstånd kvar, al dente. Häll av i ett durkslag och blanda pastan med laxsåsen. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
    3. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben