Makaroni al forno

Serverar: 4 portioner

Gratinerad pasta med ostsås och körsbärstomater

Ingredienser

  • 1 ask cocktailtomater (250 g)
  • ca 300 g pasta, t ex
  • Makaroner eller penne
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 5 dl riven ost, gärna olika sorter
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk smör till formen
  • 3 msk finstrimlad basilika eller persilja
  • 2 tsk olivolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Koka upp under omrörning och koka ca 2 min. Rör ner 4 1/2 dl av osten och smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan. Blanda i tomaterna. Bred ut pastan på en smord ugnssäker form, strö över resten av osten och basilikan. Ringla över olivoljan. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben