Makaronilåda med kantareller

Serverar: 4 portioner

Makaronilåda är väl för många en gammal bekant från barndomsåren. Här bjuder du den i ny tappning med lite vuxnare smak av svamp. Färgglad penne ger dessutom rätten fint tuggmotstånd.

Ingredienser

  • Smör eller margarin till formen
  • 1 gul lök
  • 250-300 g röd och grön penne
  • 2 dl förvällda kantareller med spad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 6-7 dl grönsaksbuljong
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form. Skala och skiva löken i tunna skivor och lägg dem i formen. Lägg hälften av den okokta pastan ovanpå.
    2. Häll av spadet från svampen, men spara 2-3 dl. Fräs svampen i matfettet i en kastrull. Dofta över mjöl och späd med svampspadet under ständig omrörning. Smaka av med salt och peppar och låt stuvningen koka några minuter.
    3. Häll stuvningen över pastan i formen och täck med resten av pennen. Slå över buljongen, täck med aluminiumfolie och ställ in den i 200 grader.
    4. Ta av folien efter ca 20 minuter och späd ev med mer buljong. Strö över riven ost och gratinera ytterligare ca 5 minuter eller tills osten smält.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (1)

    aliice 18 september 2011

    Ett bra recept! Vill dock varna lite för att hälla på all buljong samtidigt som jag gjorde (i dubbel sats dessutom), eftersom det blev väldigt vattnigt! Med lite mjöl och extra ost löste det sig dock!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben