Makaronilåda är väl för många en gammal bekant från barndomsåren. Här bjuder du den i ny tappning med lite vuxnare smak av svamp. Färgglad penne ger dessutom rätten fint tuggmotstånd.
Ingredienser
Smör eller margarin till formen
1 gul lök
250-300 g röd och grön penne
2 dl förvällda kantareller med spad
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
Salt
Vitpeppar
6-7 dl grönsaksbuljong
1-2 dl riven ost
Instruktioner
Smörj en ugnsfast form. Skala och skiva löken i tunna skivor och lägg dem i formen. Lägg hälften av den okokta pastan ovanpå.
Häll av spadet från svampen, men spara 2-3 dl. Fräs svampen i matfettet i en kastrull. Dofta över mjöl och späd med svampspadet under ständig omrörning. Smaka av med salt och peppar och låt stuvningen koka några minuter.
Häll stuvningen över pastan i formen och täck med resten av pennen. Slå över buljongen, täck med aluminiumfolie och ställ in den i 200 grader.
Ta av folien efter ca 20 minuter och späd ev med mer buljong. Strö över riven ost och gratinera ytterligare ca 5 minuter eller tills osten smält.
Ett bra recept! Vill dock varna lite för att hälla på all buljong samtidigt som jag gjorde (i dubbel sats dessutom), eftersom det blev väldigt vattnigt! Med lite mjöl och extra ost löste det sig dock!
Ett bra recept! Vill dock varna lite för att hälla på all buljong samtidigt som jag gjorde (i dubbel sats dessutom), eftersom det blev väldigt vattnigt! Med lite mjöl och extra ost löste det sig dock!