Makaronipizza i långpanna

Serverar: 4-6 portioner

Bra mat till vardags

Ingredienser

  • 4 dl snabbmakaroner
  • 3 dl riven ost
  • 3 dl fint strimlad rökt skinka eller kassler
  • 3 ägg
  • 1 liter mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk pizzakrydda eller oregano
  • 4-5 tomater
  • Smör till långpannan (30 x 40 cm)
  • Instruktioner

    1. Lägg de okokta makaronerna i en smord långpanna. Strö över 1 deciliter av den rivna osten och allt kött. Vispa samman ägg, mjölk, salt och kryddor. Häll det över makaronerna. Sätt in långpannan i 225 graders ugnsvärme och grädda i 15 minuter.
    2. Ta ut plåten och fördela de skivade tomaterna över makaronerna. Strö över resten av osten. Grädda rätten i ytterligare 15 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg. Skär makaronipizzan i bitar och bjud en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben