Makens favoritpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 timmar

Det blir mycket mmm och mums när den här lagas till maken.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 stjälk broccoli
  • 1 paprika
  • 1 tomat
  • 20 gröna oliver
  • svartpeppar
  • salt
  • 4 dl Västerbottenost
  • 2 dl gratängost
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Pajskalet Det är viktigt att smör och vatten är kallt. Använd gärna mixer/foodprocessor men arbeta snabbt. Mixa smör och margarin till en grynig massa. Tillsätt saltet. Tillsätt vattnet. Stanna mixern när degen är en degboll. Lägg degen i en skål eller plastpåse. Låt vila i kylskåpet i minst en timme.
    2. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Använd gärna en gaffel för att nagga kanterna på sidorna. Nagga även botten så att den inte sväller upp.
    3. Ställ in i kylen i minst 30 minuter. Det går snabbare i frysen.
    4. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka broccolin i fyra minuter. Häll av vattnet.
    5. Förgrädda pajskalet i 175 grader i 15 minuter. Ta ut skalet och låt det svalna.
    6. Lägg i broccoli, tomater, paprika och oliver. Rör i hop västerbottenost, ägg, mjölk, svartpeppar och salt. Häll i skalet. Grädda i 175 grader i 25 minuter. Strö över gratängosten och grädda i ytterligare 10 minuter.
    7. Servera med sallad!

    Liknande recept

    5
    1 h
    8
    17
    4.9
    1 h 30 min
    50-60
    15

    Kommentarer (1)

    daydreamer 4 februari 2009

    Låter gott! =) Undrar om min karl också gillar den ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben