Margits favoritpaj

En snabb paj där vi använder råsocker tillsammans med rabarbern. Givetvis kan du använda andra bär som fyllning. Sylten i bakgrunden koks snabbt av 500 g rabarber i mindre bitar, 500 g jordgubbar och 1 paket (1 kg) syltsocker. Följ anvisningarna på påsen. Rör ner 2 tsk vaniljsocker i den färdiga sylten.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl råsocker strö
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 500 g rabarber, i 4 cm bitar
  • 1 ½ dl råsocker strö
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Pajdeg: Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver. Rör ihop med smöret som delas i mindre bitar. Tryck ut degen i en pajform som inte behöver smörjas.
    3. Lägg i rabarbern, strö över socker som blandats med potatismjöl. Grädda 20-25 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h
    8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben