En snabb paj där vi använder råsocker tillsammans med rabarbern. Givetvis kan du använda andra bär som fyllning.
Sylten i bakgrunden koks snabbt av 500 g rabarber i mindre bitar, 500 g jordgubbar och 1 paket (1 kg) syltsocker. Följ anvisningarna på påsen. Rör ner 2 tsk vaniljsocker i den färdiga sylten.
Ingredienser
175 g smör
3 dl mjöl
1 dl råsocker strö
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
500 g rabarber, i 4 cm bitar
1 ½ dl råsocker strö
1 msk potatismjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Pajdeg:
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver. Rör ihop med smöret som delas i mindre bitar. Tryck ut degen i en pajform som inte behöver smörjas.
- Lägg i rabarbern, strö över socker som blandats med potatismjöl. Grädda 20-25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)