Margits pepparkakor

Mycket lättbakad pepperkaksdeg och kakorna är mycket möra och goda.

Ingredienser

  • 2 dl ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 3 hg smör
  • 3 dl potatismjöl
  • 4 ½ hg vetemjöl
  • 1 msk ingefära
  • ½ msk kanel
  • ½ msk nejlikor
  • 1 msk bikarbonat
  • ¾ dl vatten
  • Instruktioner

    Smält smör, socker och sirap. Lös upp bikarbonaten i vattnet Blanda samman potatismjöl, vetemjöl och kryddorna.Ta inte allt vetemjöl, spara ca 2 dl till utbakningen. Blanda i vatten och bikarbonat i smörblandningen och använd assistent för att blanda i mjölet. Tänk på att degen är varm och därför ganska lös, men när den fått vila minst 1 dygn blir den hårdare. Baka gärna en provkaka och arbeta in mer mjöl om det behövs. Kavla ut degen tunt och tag ut med pepparkaksmått, grädda i 175 grader i ca 5-6 min. Dessa pepparkakor blir mycket möra och goda. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    janetzblomberg09 5 december 2011

    Mycket goda och lättbakade men behövdes lite mer mjöl

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben