Makrillfilé med frasigt täcke

Serverar: 4 portioner

God makrillfilé med frasigt täcke av soltorkade tomater, pinjenötter och rödlök.

Ingredienser

  • 4 små makrillfiléer
  • 150 g ströbröd
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 msk kapris
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 rödlök
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 lagerblad
  • 1 mandarin, färskpressad saft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 fänkål
  • 1 msk smör
  • Servering
  • Kokt potatis eller potatismos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär soltorkade tomater i små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skär försiktigt med en vass kniv mitt i fisken så att den går att vika ut till två sammanhållna filéer.
    3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna (passa noga, de bränns lätt vid) Blanda ströbröd, tomater, kapris, pinjenötter, lök, finhackad persilja, oregano, salt, peppar, olivolja och citronsaft i en skål.
    4. Salta och peppra på fiskfiléerna runt om. Lägg dem i en smord ugnsform och fördela kryddtäcket över filéerna. Smula lagerbladen över fisken och skeda över lite olivolja. Sätt in fisken i ugnen och stek den i 15-20 minuter. Ta ut formen och skeda över mandarinsaft.
    5. Undertiden som fisken ugnsteks, ansa fänkålen och skär den i skivor på längden så att de håller ihop. Koka fänkålen i en kastrull med lättsaltat vatten tills den börjar bli mjuk, men fortfarande har sin spänst kvar. Häll av vattnet och lägg ner smöret i kastrullen. Skaka kastrullen försiktigt så att smöret blandar sig med fänkålen.
    6. Servera fisken med fänkålen och kokt potatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben