Kaffe och valnötter är en vinnande kombination som lyfter dessa läckert guldbruna makroner till himmelska höjder.
Konsistensen är både seg och knaprig.
Ingredienser
2 dl hackade valnötter
1 1/3 dl socker
2 äggvitor
1 tsk snabbkaffe löst i 1 tsk hett vatten
12 valnötshalvor
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Klipp till 12 stycken 7 ½ cm stora cirklar av ett bakplåtspapper och lägg ut dem glest på 2 bakplåtar.
Lägg de hackade valnötterna och sockret i en matberedare och kör till en finkornig blandning. Ställ blandningen åt sidan.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt kaffet och några msk nötblandning, fortsätt att vända ner nötblandningen några msk i taget.
Lägg en rund klick av smeten mitt på varje papperscirkel ( Lämna en marginal runt kanten eftersom smeten flyter ut en aning vid gräddningen).
Toppa varje klick med en halv valnöt och grädda makronerna gulbruna i 12-15 minuter.
Flytta försiktigt över makronerna till bakgaller och låt dem svalna.