Makroner med kaffe och valnötter

Serverar: 12 portioner

Kaffe och valnötter är en vinnande kombination som lyfter dessa läckert guldbruna makroner till himmelska höjder. Konsistensen är både seg och knaprig.

Ingredienser

  • 2 dl hackade valnötter
  • 1 1/3 dl socker
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk snabbkaffe löst i 1 tsk hett vatten
  • 12 valnötshalvor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Klipp till 12 stycken 7 ½ cm stora cirklar av ett bakplåtspapper och lägg ut dem glest på 2 bakplåtar. Lägg de hackade valnötterna och sockret i en matberedare och kör till en finkornig blandning. Ställ blandningen åt sidan.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt kaffet och några msk nötblandning, fortsätt att vända ner nötblandningen några msk i taget.
    3. Lägg en rund klick av smeten mitt på varje papperscirkel ( Lämna en marginal runt kanten eftersom smeten flyter ut en aning vid gräddningen). Toppa varje klick med en halv valnöt och grädda makronerna gulbruna i 12-15 minuter.
    4. Flytta försiktigt över makronerna till bakgaller och låt dem svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben