Malda leverbiffar.

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Vi Svenskar äter alldeles för lite lever. Om man gör en kombination av kalvlever, kycklinglever och blandfärs får man en leverbiff med en ganska neutral smak. Kryddningen i den här maträtten bidrar också till en inte allt för framträngande leversmak.

Ingredienser

  • 2 ½ hg kalvlever
  • 2 ½ hg kycklinglever
  • 2 ½ hg blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 kokt kall potatis
  • 6 msk ströbröd
  • 3 msk maizenamjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 tsk ansjovisspad
  • 2 tsk salt
  • 3-4 krm grovmald svartpeppar
  • 1-2 tsk salvia
  • Smör
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Putsa levern fri från hinnor och fett, skär den i små bitar, mal den tillsammans med blandfärsen två gånger i köttkvarn eller till en slät smet i matberedare.
    2. Blanda ströbröd och maizenamjöl med mjölk och grädde, blanda till en klumpfri smet, låt svälla en stund.
    3. Finhacka löken och fräs den i lite rapsolja utan att den blir brun.
    4. Rensa ansjovisen och finhacka filéerna fint, blanda ner dem i lever/köttfärsröran, tillsätt ägget och kryddorna och rör ner det svällda ströbrödet, blanda noga.
    5. Provstek en liten klick av smeten i smör och rapsolja, salta mer om det skulle behövas.
    6. Stek jämnstora biffar av smeten i smör och rapsolja.
    7. Servera med kokt potatis eller potatismos, en gräddsås och någon grönsak.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    maerta 17 december 2009

    Jag har nyss lärt mig tycka om lever, bättre sent än aldrig;-) Detta låter riktigt gott till skillnad från skolans torra leverbiffar på 70-talet. Ska testa i mellandagarna. God jul!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben