Malins citronpumpasoppa

Serverar: 4 portioner

Måste prova!

Ingredienser

  • 800 g pumpa
  • 400 g gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 äpplen
  • 25 g grönsaksbuljong
  • 1 citrongräs
  • 0,5 tsk citron, saften och 0,5 tsk rivet skal
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i bitar. Skala och skär även lök och äpplen i jämnstora bitar. Fräs i matfett och slå på buljongen så att det täcker. (Späd ev med mer buljong.)
    2. Krossa citrongräsfibrerna med baksidan av en kniv. Lägg i kryddor och citron. Låt det småputtra tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Plocka upp citrongräset och mixa soppan slät.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Evaminna 2 november 2014

    25 gram buljong? Hur ska det kunna täcka? Det förefaller väldigt lite.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben