Malins citruscurd

Med en god smak av citron, apelsin och lime.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 125 g smör
  • Instruktioner

    1. Riv skalet fint från citronen, apelsinen och limen.
    2. Pressa saften ur all frukt.
    3. Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker och ägg i en kastrull.
    4. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
    5. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar.
    6. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen.
    7. Hållbar i kylen ca 1 vecka. Går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben