Malins goda köttfärs med ris.

Serverar: 6 portioner

Enkel att göra, det blir mycket! Gott!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk senap
  • salt
  • peppar
  • 4 portioner kokt ris
  • 2 påsar café de paris sås
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Lite klibbigt ris är gott att använda.
    2. Bryn köttfärsen. Finhacka lök och vitlök, blanda ner löken, vitlöken, ajvar och senap i köttfärsen. Låt köttfärsen steka igenom ordentligt. minst 5-8 minuter. Tillsätt lite vatten så den inte fastnar. Smaka av med salt och peppar.
    3. Bred ut riset i botten på en ungsfast form, bred ut köttfärsen på riset.
    4. Koka iordning café de paris påsarna enligt anvisningarna på paketet, men strunta i att tillsätta margarinet. Ha i lite mer mjölk istället. Häll såsen över köttfärsen i formen.
    5. Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader.
    6. Servera med en god krispig sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben