Malins kokos- och limeskorpor

Hela familjen blev förtjusta, dom blev smarriga.

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 lime
  • 2 ägg
  • 1 dl hel sötmandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv skalet av limen och pressa saften.
    3. Vispa smör, strösocker, rårörsocker, vaniljsocker och allt limeskal krämigt.
    4. Rör ner 1 tsk av limesaften.
    5. Rör ner ett ägg i taget.
    6. Hacka sötmandeln väldigt grovt.
    7. Blanda all mandel med vetemjöl, bakpulver och kokosflingor och vänd försiktigt ner det i smeten.
    8. Forma degen till 2 avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper.
    9. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
    10. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
    11. Skiva längderna i cirka 1-1 ½ cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
    12. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills de är helt torra. Låt dom gärna stå kvar i ugnen under tiden som den svalnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben