Malins kokos- och limeskorpor
Hela familjen blev förtjusta, dom blev smarriga.
Ingredienser
100 g mjukt smör
1 dl rårörsocker
2 tsk vaniljsocker
1 lime
2 ägg
1 dl hel sötmandel
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv skalet av limen och pressa saften.
Vispa smör, strösocker, rårörsocker, vaniljsocker och allt limeskal krämigt.
Rör ner 1 tsk av limesaften.
Rör ner ett ägg i taget.
Hacka sötmandeln väldigt grovt.
Blanda all mandel med vetemjöl, bakpulver och kokosflingor och vänd försiktigt ner det i smeten.
Forma degen till 2 avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i cirka 1-1 ½ cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills de är helt torra. Låt dom gärna stå kvar i ugnen under tiden som den svalnar.
Liknande recept
malins goda blåbärsmuffins
15 min
10
Malins tacopaj
4.3
6
15
Kokos- och punsch sockerkaka
5
2
Malins Lingonbröd
4
1 h
1
Malins fina sommartårta
4.3
1 h
10-16
Malins härliga fetaostpaj med skinka och spenat
4.8
45 min
5-8
2
Malins somriga matjes och äppelröra
1
5 min
4-10
Malins frukostbröd
4.8
25 min
8
6
Malins egna små chokladkakor
4.1
15 min
15
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!