Malins kokoskaka

Lite kladdig, choklad och kokoskaka som man gör i en långpanna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 150 gram rumsvarmt margarin
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 200 gram kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 75 gram margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner margarin, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
    2. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna men inte ända ut i kanten.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Gör under tiden glasyren: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 minuter.
    4. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun.
    5. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar. Kakan är god att äta som den är. Men om man vill lyxa till det lite kan man tex servera den men innehållet ur en passionsfrukt och spritsad grädde med lite siktad kakao på.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben