Malins söt-starka favoritpasta

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 15 minuter

En snabb och enkel pastarätt med en härlig balans mellan sötma och hetta. Lätt att göra, relativt billiga ingredienser och blir en välkommen matlåda när man som oftast lagat för mycket! Vegetarisk rätt som är lätt att göra både gluten och laktosfri!

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk champinjoner eller ca 5 st färska, ca 200 g
  • 2 msk mangochutney
  • ½-1 dl creme fraiche
  • 1 liten burk majs, 125 g
  • 1 ask ruccola, ca 125 g
  • en liten skvätt mjölk
  • salt
  • peppar
  • ca 6 rullar bandpasta
  • eventuellt lite parmesan till servering
  • Instruktioner

    1. Hacka rödlök grovt, skär champinjonerna i mindre bitar och pressa vitlök. Fräs på mellanvärme tills det blivit blankt. Börja koka pastan.
    2. Häll på majs och mangochutney plus övriga önskade kryddor. Tillsätt en liten skvätt mjölk, rör om och låt puttra.
    3. Blanda i majs och creme fraiche, smaka av med eventuellt mer mangochutney.
    4. Lägg upp pastan på tallrikar, häll sås över och toppa med en lagom mängd ruccola.
    5. Verkligen enklet och gott! :) Enjoy!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben