Maltesisk bondbönsoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

När våra bondbönor är mogna i landet så gör jag den här goda soppan flera gånger i veckan. Fryser även in en mängd bönor som jag gör den här jätte goda soppan av hela vintern. Betydligt godare än vår svenska variant av bondbönvälling. Prova och jag är säker på att du håller med.

Ingredienser

  • 5 dl bondbönor (innerskalet borttaget)
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl frysta ärtor
  • 1 burk rikotta
  • 1 dl söndersmulad tunn spaghetti
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    Hacka löken, skär potatis och morötter tärningar. Fräs löken i oljan, ha i vitlöken och och fräs lite, ha i tomatpuren och kryddorna. Ha i bönorna och potatis, morötter, sedan buljongtärningarna och vattnet. Låt koka upp och sedan sjuda tills grönsaker och bönor är mjuka, ca 30 minuter. Ha ner pastan och koka några minuter tills den är mjuk. Ha i ärtorna och koka upp, Ha sedan ner rikottan som du kan stöta med potatisstöt så att klumparna försvinner. Låt svalna lite. Avnjut sedan med ett gott grovt bröd med en smakrik ost till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben