MammaMajkens kryddsmör för både kött, fisk, grill och det varma brödet.

Tid: 20 minuter

Ett kryddsmör som jag hittat på själv och som alla älskar. Det är så himla gott. Du kan även fylla champinjonhattar med smöret och grilla. Eller breda på t ex en baugette, värma i ugnen.

Ingredienser

  • ¾-1 tsk salt
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ¾ tsk paprikapulver
  • ½ tsk grovstött svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 dl färsk persilja lätt ihopklämd
  • ½ dl färsk timjan lätt ihopklämd
  • 1-2 msk pressad citron
  • 5-6 strån gräslök eller en vårlök
  • 200 g smör
  • Instruktioner

    1. Hacka/mixa alla kryddorna i en maskin. Sätt i smöret och citronen. Kör till en jämn och fin smet.
    2. Lägg ut plastfilm på diskbänken ca 30 cm lång. Sätt kryddsmöret i mitten som en korv. Rulla in smöret i plastfilmen. Håll i den överblivna Plasten i ändarna och snurra ihop till en fast och Fin korv.
    3. Kyl ner ett par timmar i kylen. Eller i frysen. Mumsigt
    4. Passar till både kött, fisk, bakad potatis, på en baguetteskiva i stället för smör med camembert på.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben