MammaMajkens kryddsmör för både kött, fisk, grill och det varma brödet.
Ett kryddsmör som jag hittat på själv och som alla älskar. Det är så himla gott.
Du kan även fylla champinjonhattar med smöret och grilla. Eller breda på t ex en baugette, värma i ugnen.
Ingredienser
¾-1 tsk salt
½ tsk cayennepeppar
¾ tsk paprikapulver
½ tsk grovstött svartpeppar
3 vitlöksklyftor
½ tsk torkad timjan
1 dl färsk persilja lätt ihopklämd
½ dl färsk timjan lätt ihopklämd
1-2 msk pressad citron
5-6 strån gräslök eller en vårlök
200 g smör
Instruktioner
- Hacka/mixa alla kryddorna i en maskin.
Sätt i smöret och citronen. Kör till en jämn
och fin smet.
- Lägg ut plastfilm på diskbänken ca 30 cm lång.
Sätt kryddsmöret i mitten som en korv.
Rulla in smöret i plastfilmen. Håll i den överblivna
Plasten i ändarna och snurra ihop till en fast och
Fin korv.
- Kyl ner ett par timmar i kylen. Eller i frysen.
Mumsigt
- Passar till både kött, fisk, bakad potatis, på en baguetteskiva i stället för smör med camembert på.
Liknande recept
Kommentarer (0)