Kalasgod enkel rätt, få ingredienser. Marinera för mer smak eller laga direkt.
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
Grillolja original
Grillkrydda
1 burk créme fraiche
Ev. mjöl
Instruktioner
Lägg kycklingen i en ungsform. Ringla över rikligt med grillolja. Strö över grillkrydda. Marinera i ca 30 min.
Sätt in formen i ugnen 225° i ca 25 min, längre tid om det är stora filéer.
När 10 min av tiden i ugnen är kvar tag ut formen och fördela créme fraichen mellan kycklingbitarna , vill man ha en fastare sås kan man reda med lite mjöl. Sätt in den i ugnen igen. Kontrollera att de är genomstekta.
Enkelt och gott, lite svårt tyckte jag det var att bedöma mängden olja. Vi hade ris till men tror nog kanske att det passar bättre för oss med klyftpotatis.
Eftersom det var superenkelt att laga och resultatet blev bra får det en 4.
cissgott5 januari 2014
Ja gjorde enligt ditt recept, men jag hade kokt ris kvar och jag hade helt enkelt ner det plus broccoli.
Sedan på med créme fraiche och lät sedan allt bli klart i ugnen.
Det blev jättegott dock lite annorlunda n ditt recept men det var ändock ditt recept som gav mig lust att ändra lite.
Eftersom jag hade både ris och broccoli i formen behövdes enbart en enkel mixad sallad till och ett gott bröd.
eva238 april 2017
Det här låter enkelt och gott, sparar receptet för att testa senare!
Enkelt och gott, lite svårt tyckte jag det var att bedöma mängden olja. Vi hade ris till men tror nog kanske att det passar bättre för oss med klyftpotatis. Eftersom det var superenkelt att laga och resultatet blev bra får det en 4.
Ja gjorde enligt ditt recept, men jag hade kokt ris kvar och jag hade helt enkelt ner det plus broccoli. Sedan på med créme fraiche och lät sedan allt bli klart i ugnen. Det blev jättegott dock lite annorlunda n ditt recept men det var ändock ditt recept som gav mig lust att ändra lite. Eftersom jag hade både ris och broccoli i formen behövdes enbart en enkel mixad sallad till och ett gott bröd.
Det här låter enkelt och gott, sparar receptet för att testa senare!