Enkel kycklingfilé i lergryta - Allt i ett

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Få och enkla ingredienser som blev rejält smakfullt och fylligt. Lite arbete för mycket smak.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 600 g potatis
  • 2 morötter (125 g)
  • 125 g rotselleri
  • 125 g haricots verts (fryst)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • ½ citron (saften)
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g ost (valfri sort)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    Lägg lergrytan i blöt ca 20 minuter, och förbered under tiden resten. Skala och skiva potatis och morötter. Grovriv selleri och ost. Gnid in kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver. Lägg potatis, morötter, selleri och smulad buljongtärning i grytan. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Blanda runt väl, pressa över citron och häll i grädden. Lägg kycklingen ovanpå och sätt in grytan längst ner i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och låt stå i ca 1 timme. Ta ut grytan och lägg haricots verts och ost runt om filéerna. Sätt tillbaka mitt i ugnen utan lock i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben