Ett recept som gått i arv i några generationer. Jag fick det av min mamma.
Lägg alla ingredienserna på bakbordet i en hög. Arbeta ihop till en fast och sammanhängande deg. Tillsätt ev. mer mjöl. Forma till en rulle och skär i bitar som rullas till bollar och tryck till dem på mitten med tummen och lägg på plåt. Lägg inte för tätt de flyter ut en del. Provgrädda gärna en kaka först. Flyter den ut sänk värmen något eller tillsätt mer mjöl. Grädda i 175 grader i ca 10-13 minuter beroende på ugn. Vill man göra kakorna lite extra festliga doppar man halva kakan i smält blockchoklad.
Hej Ibanilsson! Vet du dina havrekakor liknar de som min mamma brukade baka. Hon hade tagit receptet från en gammal "Husmodern". Deras namn var Sabbs havrekakor och Sabbs stod för Sabbatsberg. Det kan hända, att hon hade russin eller korinter med i degen, Mamma gav mig receptet en gång, men nu är det borttappat. Det minns jag att hon ofta använde hjorthornssalt, när hon bakade småbrön. Tack för receptet. Nu ska jag försöka baka dem till påsk. Tua Skjäl, Vasa, Finland
Hej. Undrar hur många kakor ca blir det? tack i förhand m.v.h sol-gun