Jättegoda! Smaka dig fram vad gäller senap och ketchup, så att du får den smak du vill ha.
Ingredienser
500 g blandfärs
1½ dl kaffegrädde
½ dl ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 krm ingefära
1 liten riven lök
En skvätt senap
En skvätt ketchup
Instruktioner
- Blanda kaffegrädde och ströbröd och låt svälla en stund. Riv löken. Tillsätt färs, lök, ägg, ketchup, senap och kryddorna i bunken med ströbrödet.
- Rulla köttbullarna. Jag brukar ta upp färsen med en matsked, så blir de ungefär lika stora. Stek på medelvärme tills de är genomstekta, eller stek dem på hög värme tills de fått härlig yta och ställ sedan in dem i ugnen, 175 grader, tills de är färdiga. Här är jag lite osäker på tiden, man får ta ut dem då och då och titta.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Den användbara köttfärsen
Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...