Mammas köttbullar

Serverar: 4 portioner

Saftiga och goda vardagsköttbullar!

Ingredienser

  • Ca 400 g blandfärs
  • ½ rivet korvbröd, vitt bröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1½ tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • 1½ krm vitpeppar
  • ca 2 msk råriven gul lök
  • Instruktioner

    1. Riv ett halvt korvbröd på rivjärn, lättast går om korvbrödet är fryst, det går också bra med polarbröd eller annat vitt bröd. Köttbullarna blir saftigare med bröd istället för ströbröd.
    2. Blanda rivet vitt bröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 5 minuter. Rör sedan ner ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och arbeta samman med en gaffel, men bara tills allt är väl blandat. Om färsen arbetas för mycket blir den seg.
    3. Rulla lagom stora ”bullar”. Doppa fingrarna i vatten så fastnar inte smeten. Stek köttbullarna i margarin. Skaka pannan så de blir stekta runt om.
    4. Servera gärna med potatis, lingonsylt och en god sås.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben