Mammas köttgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Fått receptet av min mamma. En Underbart god köttgryta som "självkokas" i en timma. Enkel att tillaga och mättar bra =)

Ingredienser

  • Vetemjöl
  • 1 Burk Majs
  • 1 Gul lök
  • Tärnade kött/grytbitar
  • 2 Köttbuljongs tärningar
  • 2 Morötter
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, salt och peppar i en djup tallrik och rulla köttbitarna där i . Skär löken i ringar och stek tillsammans med köttbitarna på svag värme tills de har fått färg. Koka upp 1 l vatten och buljongen. Häll i köttbitarna och löken. Låt koka ca 1 timma
    2. Skala morötter och skiva dem i ca 0,5 cm tjocka skivor. Rör ner majs, morötterna och soja när det återstår 20 minuter. Koka på svag värme och rör om då och då
    3. Servera med nykokt ris, lingonsylt och lite svartvinbärsgelé.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben