Mammas Saffrans bröd!

Serverar: 30 portioner

Goda som bara den.

Ingredienser

  • 5 dl Mjölk
  • 1 burk Kesella
  • 150 g Margarin
  • 2 påsar Saffran
  • 1,5 dl Socker eller Vit sirap
  • 1 pkt Jäst röd
  • 0,5 tsk Hjorthornsalt
  • Mjöl efter behag
  • Chokladbitar fördiga eller russin
  • Instruktioner

    Ställ ugnen på 225 grader. Blanda jäst och socker, smält smör och häll sedan i mjölk och värm det till ca 37 grader. Häll sedan över det i jästblandningen. Blanda i salt och kesella, saffran och mjöl efter behag. Låt jäsa i ca 30-40 min eller dubbla storleken. Rulla sedan i längder och forma till lussekusar, tryck i chokladbitar eller russin (går blanda det i degen också). Grädda i ca 25-20 min.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben