Mammas skotska pannkakor

Har ätit dessa pannkakor till brunch på helgerna i många år. Jättegott med bacon och ägg till eller lite sirap.

Ingredienser

  • 15 g smör
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk Lyle´s Golden Syrup
  • 175 g mjöl
  • 3 ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 25 g socker
  • Lite salt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, en matsked mjölk och sirapen på låg värme i en kastrull. Låt det sedan svalna. Lägg de torra ingredienserna i en skål och gör en liten grop i mitten.
    2. Häll i ägget, de smälta ingredienserna och hälften av den resterande mjölken och blanda till en tjock smet. Häll i resten av mjölken och vispa ordentligt. Låt smeten stå i en kvart.
    3. Smält lite smör i en panna på mellanvärme. Använd ungefär en deciliter av smeten till varje pannkaka och stek tills det kommer upp små bubblor på ytan som spricker.
    4. Vänd på pankakorna och stek dem tills de är gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben