Mammas sockerkaka

Serverar: 30 portioner

Tid: 20 minuter

Ett grundrecept med mycket gamla anor.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 kaffekoppar strösocker
  • 2 dl vatten
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 kaffekoppar mjöl
  • 2 hg margarin eller smör (ej för laktulos känsliga)
  • 2 tsk vanillinsocker
  • En långpanna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst blanda mjöl ochbakpulver. Rör ner mjölblandningen med vatten och rör försiktigt ner margarinet eller smöret. Grädda kakan 20 minuter
    2. Man kan blanda i 2 msk kakao i smeten,eller kokos, banan, skurna i bitar, äpplen i bitar med kanel och socker. Variationerna är oändliga...

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (2)

    storvika 19 januari 2011

    HEJ! Undrar hur man omvandlar kkp i dl och hur stor form du använder.När du svarat på frågorna så ska jag baka din kaka det verkar vara ett bra recept.Snälla svara.

    tarja79 22 september 2011

    Tack för receptet det blev jättegott! fast jag hade glutenfri mjöl. och nu ska jag prova med vanligt mjöl!

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben