Mammas stekta sill och sötsur sås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Skånsk husmanskost.

Ingredienser

  • Sillen
  • Sillfiléer
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Margarin
  • Såsen
  • Margarin
  • Vetemjöl
  • Vatten
  • Ättika
  • socker
  • vitpeppar
  • salt
  • Colloritsoya
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra sillfiléerna inuti. Vik ihop på "midjan". Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och vitpeppar. Vänd filéerna i detta. Stek filéerna i margarin/smör ca 5-7 min/sida.
    2. Smält margarin/smör i stekpannan där stekskyn efter sillen finns. Strö över vetemjöl och vispa ur klumpar. Spä med kallt vatten till rätt konsistens på såsen. Smaksätt med ättika "lockvis", socker i kaffemått-doser, vitpeppar och salt. Smaka av. Ta några droppar Colloritsoya för färgens skull. Servera till kokt potatis och rårivna/kokta morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mollelena 19 november 2011

    Varför inga mängder på det man ska ha i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben