Måndagsgratäng med skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Ännu en allt-i-ett gratäng.

Ingredienser

  • 300 g pasta, tex penne
  • 300 g benfri kassler eller rökt skinka
  • 1 stor purjolök
  • 1 msk smör
  • 150 g riven lagrad ost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk finhackad färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk riven parmesanost
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smörj en eldfast form. Koka pastan enligt anvisningarna och låt den rinna av väl.
    3. Skär kasslern i små tärningar. Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör. Blanda pastan med kassler, purjolök och riven ost och häll allt i formen.
    4. Vispa samman ägg och mjölk och smaksätt med basilika, salt och peppar. Häll det över gratängen. Strö på riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i 25 min.
    5. Strö på hackad persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 24 juli 2008

    Smakrik och lättlagad. En riktig höjdare!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben