Mandariner i sockerlag

Passar bra till glass och till pannacotta.

Ingredienser

  • 6 dl mandarinklyftor
  • Sockerlag
  • ½ liten kanelstång
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 kryddnejlika
  • ½ msk pressad lime
  • Instruktioner

    1. Gör sockerlagen i god tid. Krossa kanelstången och koka upp allt utom lagen som mandarinerna legat i. Låt sjuda under lock fem minuter och låt sedan koka samman utan lock tills lagen är ordenligt simmig. Limesaften är viktig för att sockermolekylen ska spjälkas så att lagen blir tjock och fin. Sila av om du vill. Låt svalna helt.
    2. Blanda citrusen med den kalla lagen, tillsätt lite i taget och smaka av. Låt alltihop marineras i kylen några timmar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben