Persikor i sockerlag med kanel

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 5-6 stora mogna persikor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 citron
  • 2 brutna kanelstänger
  • 2 hela kryddnejlikor
  • 1 uppskuren vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Halvera, kärna ur och skala persikorna. Skär halvorna i klyftor.
    2. Koka upp vatten, socker och citronsaft med brutna kanelstänger, nejlikor och en uppskuren vaniljstång. Sjud lagen 5 minuter.
    3. Läg ner persikoklyftorna och sjud dem försiktigt på svag värme tills de mjuknar. Ta upp med hålslev, lägg dem i en skål och koka in lagen lite grann på hög värme utan lock ett par minuter.
    4. Låt lagen svalna, häll över persikoklyftorna och ställ kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben