Mandarinkaka med kokostopping

Mandarinerna kan bytas mot clementiner.

Ingredienser

  • 450 g, 6 mandariner, helst kärnfria
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl, 240 g vetemjöl
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 dl riven kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 300 g philadelfiaost
  • 3 msk nypressad citronsaft
  • ½ dl florsocker
  • ½ dl riven kokos
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
    2. Skölj de hela mandarinerna noggrant i varm vatten. Täck dem med vatten i en kastrull och koka upp. Låt koka i 6-7 minuter. Skölj manarinerna igen och låt dem svalna.
    3. Vispa smör, socker och ägg fluffigt med en elvisp. Kör de hela mandarinerna med skal och allt till mos i matberedare eller mixa med en stavmixer. Vänd ner mandarinmoset i smörsmeten.
    4. Mät upp och blanda mjöl, malen nejlika, kokos och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40 minuter. Låt kakan svalna.
    5. Rör eller vispa färskosten till toppingen mjuk. Blanda ner citronsaften och florsockret. Bred smeten över kakan och strö över kokosen. Förvara kakan svalt tills den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben