Choklad- och mandarinkaka

Serverar: 8-10 portioner

En riktigt mumsig kaka!

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • skal och saft av 1 apelsin
  • 100 g mörk choklad
  • 1 burk mandarinklyftor
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver, apelsinskal och -saft. Rör till en slät smet. Hacka chokladen grovt. Låt mandarinklyftorna rinna av och rör ner dom och chokladen. Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda i ca 50 min i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben