Mandelbakelser

Serverar: 12 portioner

Dessa små mandelbakelser är perfekta att göra när du får oväntade gäster. Bakelserna är snabba och enkla att göra och fantastiskt goda att äta!

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 3 ägg
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl hallon
  • Tillbehör
  • 12 aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt och vispa den smidig tillsammans med matfettet i en bunke.
    2. Tillsätt äggen, ett i taget, medan du fortsätter att vispa smeten.
    3. Klicka ner mandelmassesmeten i formarna. Grädda kakorna 15 minuter och låt dem sedan svalna.
    4. Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
    5. Spritsa eller klicka ut gräddblandningen på kakorna. Garnera till sist bakelserna med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben