Mandelbotten under randig topp

Serverar: 8 portioner

Knaprighet möter krämighet i denna underbara dessert i 3 vackra lager. Desserten kräver ej ugn. Kan även göras i en stor form. Glutenfri.

Ingredienser

  • 125 g sötmandlar
  • 60 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl mandelmjöl
  • Fyllning
  • 500 g mascarponeost
  • 250 g créme fraiche
  • 1½ dl socker
  • 3 gelatinblad
  • 3 msk blåbärspuré, barnmat
  • 3 msk mangopuré, barnmat
  • Topping
  • Hackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Hacka sötmandeln fint med kniv. Smält smöret och blanda med sötmandel, socker och mandelmjöl. Häll i en form med löstagbar kant eller i 8 glas och ställ kallt.
    2. Vispa mascarpone, créme fraiche och socker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter, lyft upp utan att krama ur och låt smälta i en kastrull under omrörning. Rör genast ner i krämen och vispa runt. Fördela i 2 skålar.
    3. Blanda ner blåbärspurén i den ena skålen och mangopurén i den andra. Häll blåbärskrämen på bottnen med mandelsmeten och därpå försiktigt mangokrämen. Strö över hackade pistaschnötter och ställ kallt i minst 3 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben