Mandelkaka med citron

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 25 minuter

Från matmagasinets almanacka 2010

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl ekologiskt rörsocker fairtrade
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Mandelfyllning
  • 1 dl sötmandel
  • 1-2 bittermandlar
  • 500 g kesella
  • Rivet skal + saft från l citron
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl ekologiskt rörsocker fairtrade
  • 2 tsk vaniljsocker fairtrade
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • Florsocker
  • Citronklyftor
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Lägg mjöl, socker och smör, skuret i små tärningar, i en matberedare med kniven monterad. Kör till en grynig massa med pulsknappen. Tilllsätt ägget genom tuben och kör raskt ihop till en boll.
    2. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 min.
    3. Mixa mandeln i matberedaren. Tillsätt resten av ingredienserna. Kör till en slät smet. Häll fyllningen i forrmen. Grädda på nedersta falsen ca 45 min i 200 grader varm ugn. Låt kakan svalna.
    4. Sikta över florsocker och garnera med citronklyftor och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben