Mandelkaka med rabarber

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Ruggigt god. En riktig kaloribomb som man verkligen kan unna sig ibland.

Ingredienser

  • 300 gram mandelmassa
  • 500 gram rabarber
  • 100 gram smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • Instruktioner

    *Sätt ugnen på 200 grader * Ta en rund sockerkaksform med löstagbar botten. Klä botten med bakplåtspapper, smörj kanterna och papperet. * Riv mandelmassan (funkar bra om den fått ligga i frysen ett tag). Skär rabarbern i ca 2 sm stora bitar. * Smält smöret. Blanda mjölet med bakpulvret. * Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Rör ner det smälta matfettet och mjölblandningen. *Tillsätt riven mandelmassa, rör om noggrannt och försiktigt. *Häll smeten i formen och lägg på rabarberbitarna. *Grädda i ca 45 min. * Servera avsvalnad med grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben