Mandelkaka med rabarber
Serverar:
6 portioner
Servera gärna kakan med vispad grädde eller luftig vaniljsås.
Ingredienser
100 g rabarber
1 dl strösocker
1 dl vatten
Mandelkaka
300 g mandelmassa
125 g smör
3 ägg
Tillbehör
2 dl vispgrädde
Hallon
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skär rabarbern i 10 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form.
Koka upp socker och vatten. Häll lagen över rabarbern och ställ in formen i ugnen ca 15 minuter.
Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Vispa ner äggen, ett i taget, och blanda väl.
Bred ut mandelsmeten i en ugnssäker form, ca 15x20 cm. Lyft rabarbern ur lagen och tryck ner den jämnt fördelad i mandelsmeten.
Höj ugnsvärmen till 200 grader. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon.
Liknande recept
Rabarber och jordgubbsrutor
5
2
Rabarber/jorgubbskompott
4
Mandelkaka med toscatäcke
10
Rabarber smulpaj
5
1 h
4
1
Rabarber och Jordgubbspaj
25 min
Mandelkakor med smak av kaffe
5
30-40
1
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Rabarber och jordgubbskaka
4.3
1
2
Dubbla mandelkakor
4.7
1 h
20-25
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!