Mandelkaka med rabarber

Serverar: 6 portioner

Servera gärna kakan med vispad grädde eller luftig vaniljsås.

Ingredienser

  • 100 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Mandelkaka
  • 300 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • Tillbehör
  • 2 dl vispgrädde
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skär rabarbern i 10 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form.
    2. Koka upp socker och vatten. Häll lagen över rabarbern och ställ in formen i ugnen ca 15 minuter.
    3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Vispa ner äggen, ett i taget, och blanda väl.
    4. Bred ut mandelsmeten i en ugnssäker form, ca 15x20 cm. Lyft rabarbern ur lagen och tryck ner den jämnt fördelad i mandelsmeten.
    5. Höj ugnsvärmen till 200 grader. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben