De svarta vinbären ger kakan mycket smak och kardemumman bryter av fint mot bären.
Ingredienser
5 ägg
3 dl socker
150 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
5 dl repade svarta vinbär (eller röda vinbär)
1 dl pärlsocker
75 g smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner den rivna mandelmassan i smeten. Blanda mjöl och kardemumma och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Strö vinbären över smeten och tryck ner dem lätt med en sked. Fördela pärlsockret över och hyvla över smöret, så att det täcker kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar och täck översidan med folie om det ser ut att behövas. Låt svalna.