Mandelkaka med svarta vinbär

Serverar: 10-12 portioner

De svarta vinbären ger kakan mycket smak och kardemumman bryter av fint mot bären.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g riven mandelmassa
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk kardemumma
  • 5 dl repade svarta vinbär (eller röda vinbär)
  • 1 dl pärlsocker
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner den rivna mandelmassan i smeten. Blanda mjöl och kardemumma och vänd ner det i smeten.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Strö vinbären över smeten och tryck ner dem lätt med en sked. Fördela pärlsockret över och hyvla över smöret, så att det täcker kakan.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar och täck översidan med folie om det ser ut att behövas. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben