Mandelkubb

Serverar: 25 portioner

Har gjort dessa många gånger dom är verkligen goda

Ingredienser

  • 5-10 bittermandlar
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • (hackad sötmandel)
  • Instruktioner

    1. Riv eller mal mandeln. Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt ägget, gräddfilen, hjorthornssaltet, mandeln och mjölet. Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Forma ev till bullarna så att de får lätt rektangulär form. Strö på pärlsocker och ev mandel Grädda mitt i ugnen 10-15 min
    2. Gräddfilen kan byta ut mot filmjölk och hjorthornssaltet, som ger bullarna dess korta konsistens, mot 4 tsk bakpulver Ugnstemp: 225 grader

    Liknande recept

    25 min
    15-20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben