Mandelkubbar med extra mandel

Serverar: 20 portioner

Gammaldags kakor som blir lite mer knapriga tack vare den hackade mandeln. Bittermandeln kan ersättas med hushållsarom med bittermandelsmak. På flaskan står hur mycket man ska ersätta med.

Ingredienser

  • 50 g sötmandel, knappt 1 dl
  • 12 bittermandlar
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 5 dl vetemjöl, 300 g
  • 2 tsk hjorthornsalt
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • 2 msk hackad sötmandel
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka sötmandeln. Riv bittermandeln på rivjärn. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och filmjölk. Blanda mjöl och hjorthornsalt och rör ner i smeten tillsammans med sötmandel och bittermandel.
    2. Klicka ut smeten till avlånga bullar på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kubbarna svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben