Gammaldags kakor som blir lite mer knapriga tack vare den hackade mandeln. Bittermandeln kan ersättas med hushållsarom med bittermandelsmak. På flaskan står hur mycket man ska ersätta med.
Ingredienser
50 g sötmandel, knappt 1 dl
12 bittermandlar
125 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 dl filmjölk
5 dl vetemjöl, 300 g
2 tsk hjorthornsalt
Pensling
Ägg
Garnering
2 msk hackad sötmandel
2 msk pärlsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka sötmandeln. Riv bittermandeln på rivjärn. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och filmjölk. Blanda mjöl och hjorthornsalt och rör ner i smeten tillsammans med sötmandel och bittermandel.
Klicka ut smeten till avlånga bullar på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kubbarna svalna på galler.