Mandelmassakaka i långpanna

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 35 minuter

Enkel & god

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 ägg
  • 41/2 dl socker
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 200 g smält margarin
  • Kräm
  • 150 g margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl marsankräm
  • Garnering
  • 200 g mandelmassa
  • kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg & socker pösigt med elvisp. Blanda i övriga ingredienser(bakpulvret blandas med mjölet). Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i 175 gradig ugn i ca 20 min. Låt kallna.
    2. Blanda smör,florsocker och vaniljsocker väl och klicka i marsankrämen i omgångar,rör väl emellan. Bred krämen över den kalla kakan.
    3. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet över kakan . ( lägg mandelmassan i kylen innan det är då lättare att riva då ) Sikta över kakao. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben